Mediteren wordt de laatste jaren genoemd als een van de go-to self care rituelen. De fysieke en mentale gezondheidsvoordelen ervan zijn alles waar we in de 21e eeuw behoefte aan hebben. Toch blijkt het vaak een ‘dingetje’ om meditatie in je dagelijks plan te betrekken. Ook al is het niet zo, het voelt vaak alsof je van alles uit de kast moet trekken of moet doen voordat je twintig minuten in stilte op een matje kan gaan zitten. Om dan te bedenken dat als je in de  stilte zit, je to-do lijst naar voren komt en er meteen al tien dingen in gedachte opkomen die je beter kunt doen, dan een beetje zitten mediteren. Echter als je gaat slapen heb je al besloten dat je klaar bent voor de dag, er hoeft niets meer. Traditionele meditatie is dan nog wel eens lastig omdat je in plaats van stil liggen of zitten meteen in slaap valt, maar met een hypno- of geleide meditatie heb je nog een focuspunt dat het werkelijke in slaapvallen wat vertraagt.

Elke avond op deze manier mediteren is ook een oefening voor mindfulness mediteren, maar het heeft nog een andere positieve bijwerking. In de nacht wanneer je alles aan het verwerken bent, neem je ook de rust en kalmte van de meditatie mee. In je slaap zijn al je verdedigingsmechanismen uit, waardoor je alle positieve informatie waar je net naar geluisterd hebt, meeneemt in je dromen en je onderbewuste de tijd krijgt om aan nieuwe positievere automatismen te werken. Je zult merken dat je de ochtend een stuk enthousiaster wakker wordt dan normaal en dat positieve gedragsveranderingen je steeds makkelijker afgaan, naarmate je langer deze avondmeditaties doet.

Nu ga ik je niet alleen lekker maken met deze tip, maar ik plaats hier een paar van mijn persoonlijke favorieten van YouTube zoals deze Yoga nidra of een helende slaap meditatie.   En er zijn ook genoeg Nederlandse meditaties te vinden, alleen luister ik daar persoonlijk minder graag naar. En je hebt ook betaalde meditaties die vaak wat specifieker zijn opgezet en dus zeker de moeite waard kunnen zijn. Mijn persoonlijke favoriet is van To Be Magnetic.

Happy meditating!

xo Daphny

 

 

Gepost door:motherofminimalists

Editor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s