Een standaardroutine is de wekker die iedere morgen afgaat. Je zet de start van je dag zo om tot ritueel door de wekker een half uur vroeger dan nodig te zetten. Meteen opstaan als hij afgaat, vergt discipline. Als je dat toch doet, begin je de dag met een victorie-moment. Die standvastigheid neem je de rest van de dag mee en helpt je als je daarna dingen met tegenzin moet doen.

Vooral wanneer je overdonderd wordt door drukte in je dagelijks leven kan een ritueel overzicht brengen. Eén moment om jezelf uit de situatie te halen (een berg administratie, een dag waarop je geen moment stilzit) De combinatie van de intentie en aandacht maken van een ritueel een baken in je dagelijkse race van hot naar happening. Het is een rustpunt die je kunt gebruiken om weer even terug bij jezelf te komen. Het kan iets kleins zijn zoals thee drinken, maar ook een wandeling in het bos van een uur.

Het is een check-in moment met jouw soevereiniteit. Juist als moeder met veel verantwoordelijkheden en meerdere mensen van je afhankelijk zijn, is het noodzaak soeverein te zijn. Jij bepaalt voor jezelf wat je doet en hoe je dat doet.
Een ritueel kan in deze gevallen je helpen je grenzen te bewaken of toch echt dat ene ding te doen zonder mom-guilt achteraf.

Maak van je eerste glas drinken van de dag een ritueel. Drink je koffie, thee of water in stilte en rust. Wat er ook om je heen gebeurt en besluit dat de rust en stilte die je nu ervaart de rust is die je hele dag meeneemt. Jouw innerlijke stilte is het centrum van je dag wat er ook gebeurt.

 

 

 

Posted by:motherofminimalists

Online creative Digital editor Mom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s