Kan gebeuren natuurlijk, we maken allemaal weleens een rotopmerking als iemand een blij ei is. Maar sta je er weleens bij stil dat jou opmerking een verschil maakt.

Stel het regent en je man staat in zijn sportpak voor de deur. Dan kún je zeggen: ‘Zou je nu wel gaan? Het regent.’ Maar net zo makkelijk zeg je: ‘Kijk hem gaan, topper’ *slaps husband on the ass*. In de eerste situatie ben je een motivatie-killer en in het tweede voorbeeld een cheerleader.

Vind je zo’n positieve reactie geven moeilijk dan kun je beter niks zeggen dan een negatieve draai aan de situatie geven. Wie weet staat je man daar met lood in zijn schoenen, en had hij net genoeg gefantaseerd over een strak surferslijf om te sporten. Dan is jouw opmerking net dat beetje wat hij als excuus gebruikt om niet te gaan. Eindstand jullie verliezen allebei. Hij zijn lifegoal #beachbody en jij een #hothusband.

Vaak komt het als goedbedoeld advies. Een paar voorbeelden zijn: ‘hebben we daar wel geld voor’, ‘is het niet te veel’, ‘dat zou ik niet doen als ik jou was’. Je ‘advies’ is geen helpende hand of oplossing, maar een negatieve opmerking over een positief idee. Waar hij eerst alleen maar mogelijkheden zag (krachtig lichaam) vanuit een optimistische bril, ziet hij nu opeens obstakels (regen) waar hij eerder geen aandacht aan schonk.

Een nay-sayer is funest voor een positieve mindset en staat levensdoelen in de weg. Meestal doe je dit niet bewust. Je ziet die beren op de weg of je voelt je zelf net wat minder opgewonden en projecteert dat op de ander.

Wát kun je dan wel doen? Yay!, zeggen tegen de ideeën van de mensen in je leven, helpen met een oplossing of stil zijn. Yay-sayers zijn van het jij -kan dit-topper!-kamp. Zij inspireren en moedigen aan als persoonlijke cheerleaders. Je geeft de ander meer vertrouwen in zichzelf én helpt bij de happy vibes. Dat is toch leuk?! Ben jij vandaag al een yay-sayer geweest?

Posted by:motherofminimalists

Online creative Digital editor Mom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s