Moeders verdienen een ton per jaar als ze worden uitbetaald naar alle uren werk die ze verrichten in allerlei verschillende functies. Als moeder treedt je op als taxichaffeur, schoonmaker, event-planner, psycholoog, peuterleidster en de lijst gaat door en door. Je bent meestal de CEO van het gezin, degene die eigenlijk altijd de dienst uitmaakt. De persoon waar iedereen van afhankelijk is. En je doet dat natuurlijk allemaal voor noppes, want het komt uit een onuitputtelijke bron van liefde, maar het is wel fijn om eindelijk eens het prijskaartje te zien van al die dagelijkse handelingen. Want wat gebeurt er als jij een paar dagen ziek bent? Dan stort het hele geoliede bedrijf waarin iedereen alles voor lief neemt in elkaar. Dat zijn de momenten waarop je merkt hoeveel je op een ‘gewone’ of zelfs een slechte dag doet. Denk hieraan deze moederdag als je weer wilt zeggen: maar ik hoef toch helemaal niets.

Lieve mama, neem het er dit keer van! Je krijgt elke dag al niets voor werk waarmee je eigenlijk €8000,- per maand zou verdienen. Of beter gezegd waar je gezin zonder jou €8000,- euro voor zou moeten uitgeven om het gedaan te krijgen.

De volgende keer dat iemand je vraagt: “maar wát doe je dan de hele dag als huismoeder?” luidt je antwoord: “dingen waarmee ik als ik ervoor betááld zou worden meer dan een ton per jaar zou verdienen. Wat doe jij de hele dag?”

Photography by Ramona Deckers

Posted by:motherofminimalists

Online creative Digital editor Mom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s