De foto’s van Ramona Deckers geven al een aardig beeld van de vibe van ons gezin, maar om de plaatjes nog wat kracht bij te zetten, deel ik mijn meest intieme visie op ouderschap en leven.

Wat heb je geleerd van het ouderschap?

Dat levensgeluk en inspiratie uit een onuitputtelijke bron komen. Mijn fysiek verraadt dat ik soms maar drie uur per nacht slaap, dat ik amper toekom aan uitgebreid tafelen of dat ik achterloop op mijn huishoudelijk schema, maar dat maakt helemaal niets uit. Iedere dag is er weer eentje waarop ik overloop van liefde en creatieve inspiratie en van de energie om daarop te handelen. Dat resulteert dan weer in dat alom bekende zinnetje: er zitten niet genoeg uren in een dag om alles te doen wat ik wil.

Hoe ben jij veranderd?

Het moederschap heeft me niet per se veranderd. Ik zou eerder zeggen dat ik weer ben wie ik was voor alle regels en input van anderen. De meest pure versie van mezelf. Alsof toen Rocco werd geboren ik ook opnieuw ben geboren. En ik merk dat ik nog steeds aan het ontvouwen ben.

Hoe is je relatie met je man veranderd na de geboorte van je kinderen?

Bij de geboorte van Rocco waren we al acht jaar samen en hadden we al een stabiele en liefdevolle relatie. Nu is onze relatie eerder intens en oprecht. We zijn opnieuw verliefd op elkaar geworden. We leerden allebei een andere kant van elkaar kennen. Ik werd krachtiger en hij liefdevoller. Ik denk dat onze kinderen ons terugbrachten bij dat beetje van onszelf waar we het contact mee verloren hadden. Hierdoor veranderde de dynamiek in onze relatie. We gaan nu beiden meer onze eigen gang en als we dan samen zijn, dan gaan we zó in elkaar op. We beleven onze intieme momenten intenser dan voorheen. Er zijn geen geheimen meer en toch voelt het net alsof we elkaar diezelfde avond hebben ontmoet in een bar, helemaal nieuw dus.

Wat zijn de gelukkigste momenten met je gezin?

Als we op dezelfde golflengte zitten. Dat kan zijn als we samen op de bank zitten, maar ook als we op ’t strand zijn, in Artis of in ’t bos bij opa en oma. It’s all about the vibe, harmony is key.

Wat heb je geleerd van je kinderen?

Vertrouwen op mijn instinct en om vaker uit mijn hoofd te komen. Toen Sid werd geboren is het contact met mijn intuïtie eigenlijk alleen maar sterker geworden en de behoefte om te doen alleen maar groter. De meest krachtige combinatie in een mens als je het mij vraagt.

Wat wil je jouw kinderen meegeven?

Ik hoop dat ik ze kan meegeven om in contact te staan met hun onuitputtelijke bron van leven, zodat alles wat ze doen vanuit inspiratie komt. Ook wil ik ze leren dat iedereen zijn eigen waarheid heeft en het geen zin heeft om iemands waarheid in twijfel te trekken. Je kunt ze alleen maar inspireren door volledig jezelf te zijn.

Welke moeders inspireren je?

Nina Pierson en Florine Duif. Dat zijn twee ondernemende moeders die allebei op hun intuïtie vertrouwen en dat als leidraad gebruiken in de dingen die ze doen. Ik hou er sowieso van als mensen twee ogenschijnlijk tegengestelde dingen met elkaar verbinden. In dit geval het zakelijke aspect met handelen vanuit je hart.

Heb je ook interesse om met je gezin net zo puur en liefdevol op de kiek te staan dan is Ramona Deckers ook te boeken. Voor meer info over prijzen en mogelijkheden neem je contact op met Ramona Deckers.

Gepost door:motherofminimalists

Editor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s