Afgelopen week was ’t lanceringsfeestje van ’t montessori werkboek voor peuters. Naar het initiatief van de Amsterdamse Aussie Simone Davies. Toen zij in Nederland kwam miste zij de pedagogiek van het Montesorri onderwijs zoals ze daarmee in Australië bekend was. In Amsterdam opende de Australische Simone Davies daarom een school voor ouders en hun dreumessen en peuters. Op de Jacaranda Tree Montessori leert ze jonge ouders de montessori methodiek thuis toe te passen. Tot voor kort was dit alleen weggelegd voor Amsterdamse ouders, want daar geeft ze de workshops. Maar nu heeft ze al haar wijsheden gebundeld in een boek en kan iedereen van zijn huis een leerzame speelplek maken. Je begrijpt, dit boek belooft een must-read te zijn.

Voor je het boek bestelt kun je een kijkje nemen op haar website The Montesorri Notebook en je abonneren op de nieuwsbrief. Dat staat boordevol gratis adviezen, tips en ideeën om de boel thuis zo gezellig en leerzaam mogelijk voor jou en je mini te maken. Zo heeft ze op haar website een videotour door haar klaslokaal en laat ze zien hoe je jouw huis montessori-stijl kunt inrichten.

Een piepklein voorbeeld als je een mini keukentje inricht kan je peuter zijn eigen fruithapje klaarmaken. Op deze manier leren je kinderen al spelend een heleboel ‘volwassen’ dingen terwijl ze hun motorische vaardigheden ontwikkelen. Dit is slechts een van de vele tips en lessen die Simone Davies bewuste ouders wil bijbrengen. Ze gaat naast spelen ook in op de minder leuke kanten van peuters zoals hoe je stapsgewijs met een driftbui om kunt gaan. Dit alles doet ze met het doel zodat ouders de tools hebben to plant the seeds to grow a responsabel and curious human being.

 

Well, ik ben verkocht. 

Gepost door:motherofminimalists

Editor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s