Soms, heel soms stuit je op ideeën waar de genialiteit zo vanaf druipt dat het je verbaast dat niemand er eerder op kwam, zoals een kledingbibiliotheek voor onze mini’s. Welke moeder koopt zich niet suf aan olijke of high fashion outfits, waarna je twee maanden later alles in zakken naar zolder verhuist of op marktplaats verkoopt. Wil je dat ook allemaal duurzaam en verantwoord doen dan mag je wel een dikke portemonnee hebben. Aan die heisa maakt Diane van Ieperen sinds begin dit jaar een eind. Met haar kledingbibliotheek BIEBY kun je als schaamteloze maximalist de garderobekast van je kind vullen en toch verantwoord en duurzaam zijn, omdat je alles weer terugstuurt wanneer het te klein is. Daarbij bestaat de hele collectie alleen maar uit duurzaam gefabriceerde kleding, maar betaal je maar een fractie van de winkelprijs. Eigenlijk is het dus een heel jaar shoppen voor een saleprijs van de nieuwste en duurzame mode.

Hoe kwam je op ’t idee voor BIEBY? 

“Ik was al een tijdje bewust aan het leven en paste duurzaamheid toe in mijn dagelijks leven. Toen mijn zoontje werd geboren groeide mijn wens om bewust te kopen alleen maar meer. En tegelijkertijd was ik om de twee maanden zijn collecties aan het verwisselen om zijn groei bij te houden. Dit moet anders kunnen dacht ik, hoe fijn zou het zijn als je de kleren kon lenen?”

Maak je ook gebruik van de collectie voor je zoontje? 

“Jazeker, natuurlijk is je eigen kledingbieb ook een soort snoepwinkel! Hij is zojuist uit maat 80 gegroeid en is nu aan 86 toe. Hoewel het heel verleidelijk is om heel veel items voor hem te gebruiken probeer ik ook zijn garderobe een beetje binnen de perken te houden.”

bieby_sfeer_2
Een greep uit de collectie van BIEBY

Duurzaamheid van de kleding speelt een belangrijke rol bij BIEBY, maar aan welke eisen moet de kleding voldoen?

“Duurzaamheid betekent voor ons dat het item goed is voor de maker en de drager. Arbeiders moeten dus een eerlijk loon krijgen voor de productie van de kleding, de stoffen zijn van duurzame en organische materialen die GOTS of OEKO-TEX zijn gecertificeerd en de producten worden lokaal geproduceerd. Want hoe minder ver het vervoerd hoeft te worden, hoe minder belastend het is voor het milieu. Op dit moment zijn nog niet alle items uit de collectie geproduceerd van organische katoen, maar dat is wel het doel.”

Met het oog op duurzaamheid, wat doe je met de kleding als het niet meer ‘hip’ is maar nog wel bruikbaar?

“Als kleding nog draagbaar is, maar niet meer geschikt voor de bieb doneren we het aan een goed doel zoals Stichting Babyspullen. We willen de kledingstukken ook op een andere manier een tweede leven geven of recyclen als ze niet meer geschikt zijn om te dragen.”

Hoe ziet een gedragen versie eruit? 

“Bij BIEBY werken we samen met merken die kwalitatieve items produceren zodat deze er na dragen en wassen goed uit blijven zien. We bieden geen items meer aan in de collectie als ze grote zichtbare reparaties hebben of erg verwassen of vaal zijn.”

Is de kledingbibliotheek ook een idee voor mensen die wat minder te besteden hebben?

“Ja! We bieden ook items aan van een wat budgetvriendelijker merk zoals Limbobasic, waar we nieuwe vestjes verhuren vanaf €2,75 en broekjes vanaf €2,50 en ook hebben we naast de recente collectie van collecties van Kidscase ook wat oudere collecties die ongeveer dezelfde prijzen hebben en tenslotte betaal je voor items in een gehuurde staat ongeveer 1/10e van de verkoopprijs en zijn hippe duurzamere designermerken ook voor een kleiner budget beschikbaar (al zijn we nu natuurlijk net gelanceerd waardoor het aanbod is gebruikte items wat meer beperkt is, maar hoe langer we bestaan des te meer keuze er zal zijn).”

Met welke merken of labels werk je samen en met welke wil je samenwerken?

“Op dit moment werken we samen met een aantal grotere lokale en internationale merken samen zoals, Kidscase, Noeser en Moi. In de toekomst hoop ik de selectie uit te breiden, waarbij ik graag juist nieuwe en startende merken een platform wil kunnen bieden. Binnen ons aanbod is Monkind nog niet heel bekend in Nederland, maar ze hebben ontzettend mooie items en ik ben ook erg fan van de zomercollectie die eraan komt. Tenslotte hoop ik het aanbod ook uit te breiden met slofjes, jassen en mogelijk ook draagdoeken/zakken en zwangerschapskleding.”

Voor meer informatie over de collectie en de prijzen en kun je naar de website.

bieby_flatlay_logo

photography by BIEBY.

Gepost door:motherofminimalists

Editor

Een reactie op “Bij de kledingbieb BIEBY leen je duurzame en hippe outfits voor je mini

  1. Lieverd wat een leuk artikel weer!! Wat stel je goede vragen een Like van Je Trotse Moeder ________________________________ Van: Mother of Minimalists Verzonden: maandag 29 januari 2018 12:27:07 Aan: antoinette_weyling@hotmail.com Onderwerp: [New post] Bij de kledingbieb BIEBY leen je duurzame en hippe outfits voor je mini

    motherofminimalists posted: “Soms, heel soms stuit je op ideeën waar de genialiteit zo vanaf druipt dat het je verbaast dat niemand er eerder op kwam, zoals een kledingbibiliotheek voor onze mini’s. Welke moeder koopt zich niet suf aan olijke of high fashion outfits, waarna je twee m”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s