Ken je dat te zoete cliché van ouders die op zondagochtend worden besprongen door hun kinderen en overladen met kusjes en knuffels? Welnu, zo is het bij ons iedere ochtend én avond. Wij slapen namelijk samen met onze kinderen..

1 Dat is toch supergevaarlijk?!
Het wordt door de meeste instanties afgeraden om met je kind te slapen. En tegelijkertijd slapen veel ouders toch met hun kind samen, omdat je simpelweg zelf in slaap valt tijdens het voeden of in slaap helpen van je kindje. En volgens dit onderzoek is het voor binding met mama en  hersenontwikkeling heel goed voor kinderen onder de drie jaar. Je kunt dus in dat geval beter voorzorgsmaatregelen nemen zodat het samen slapen zo veilig mogelijk gebeurt.

2 Heb je dan nog wel seks?
Jazeker, anders hadden we nooit zo snel onze derde. De spontaniteit is er wel een beetje af, maar dat heb je volgens mij sowieso met (kleine) kinderen. En je wordt er wel creatief van en laat elkaar letterlijk alle hoeken van de slaapkamer, uh… het huis zien.

3 Kom je wel tot rust?
Dat weet ik niet meer. Ik ben zo gewend om licht te slapen dat ik niet meer weet hoe diep slapen voelt. Ook voed ik mijn 2 maanden oude baby nog 2 keer ‘s nachts, maar voor de nachtvoedingen op verzoek werkt dit systeem als een tiet, want je kan gewoon blijven slapen. Al met al word ik iedere ochtend energiek wakker.

4 Wat als je kind uit bed valt? 
We hebben een bed van 2 bij 2 meter en slapen op de grond op een Japanse futon. Er is dan niets aan de hand als er één van het bed rolt, wat eigenlijk alleen de oudste weleens doet. Maar die slaapt dan lekker door en blijft slapen als we hem weer op het matras leggen.

5 Hoe zorg je dat je peuter niet over je baby rolt?
Mijn man en ik liggen tussen onze kinderen in.

Heb je nog meer vragen over co-sleepen, stel ze dan vooral!

 

 

Posted by:motherofminimalists

Online creative Digital editor Mom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s