Mentaal ben ik al een aantal weken met de verhuizing bezig. Vooral omdat ik nog een paar dingen weg zou doen voor de big move. Vandaag ben ik daar dus aan begonnen. Nou.. Ik heb vanaf nu dus geen winterjassen meer.

Ik ben verrast dat ik na mijn eerste keer Marie Kondo van een half jaar geleden nog zoveel clutter heb. Ik merk wel dat ik nu als een semi-pro door de categorieën heen ga. Ik voel duidelijk wat een  energiezuigend object is, spullen die ik hou uit schuldgevoel; het is zo zonde deze jas weg te doen, hij is nog maar een seizoen oud! Of nog een klassieker van die orde: maar dit heb ik gekregen. Een nieuwe categorie van spullen die ik wegdoe zijn de artikelen die iets in mij naar boven moesten halen, een verbeterde versie van mezelf. Maar die me in werkelijkheid keer op keer herinneren aan alles wat ik (nog) niet ben. Geen gelukkige zooi, wegpleuren dus die handel. En het voelt weer zo bevrijdend, verslavend zelfs. Ik ben nu op zoek naar spullen die weg kunnen.

Toch heb ik mezelf iets minimalistischer voorgesteld dan ik in werkelijkheid ben. Ik heb nog acht dozen met persoonlijke spullen, kleding, kunst en verzorgingsartikelen vol. De teller van de dozen van onze volledige inboedel tikt de veertig aan.

Gelukkig maar dat dit hele project een proces is, waar je alle tijd voor kunt nemen die je nodig hebt. Voor nu lonkt het nieuwe leven me met een hoop joie de vivre toe. En het aftellen is begonnen!

 

 

Posted by:motherofminimalists

Online creative Digital editor Mom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s