Ons gezin heeft nogal wat non-conformistische kenmerken. En één daarvan is dat we vanaf ons samenzijn leven met weinig spullen op een klein oppervlak. Eerst een appartementje van 30m2 met zijn drietjes. Daarna over naar een huisje dat tien vierkante meters meer telde en daarmee ruim genoeg voor een hond én baby erbij. En nu met baby no3 op komst wonen we in een appartement van 55m2. Daarin hebben we de ruimte voor een tienerdochter, een dreumes en een baby. HOE DAN?! Hoeveel kamers? En is dat wel leefbaar? Zijn de eerste vragen die als verbale kots over de lippen van de meeste mensen die dit horen rollen. Hieronder het antwoord op al die prangende vragen: 

Het is hartstikke leefbaar durf ik te zeggen na ruim negen jaar ervaring op dit gebied met le boyfriend en een puberende (bonus)dochter, hierna cool kid. Al moet ik toegeven dat cool kid de relaxtheid zelve is – van haar zesde tot twaalfde is ze zeven keer verhuisd en heeft ze zelfs één jaar daarvan in een anti-kraakpand gewoond. En ze is een heel goed opgedroogde, autonome en sociale puber al zeg ik het zelf.

We hebben gemerkt dat we niet meer nodig hebben dan twee slaapkamers. Cosleepen doen we het liefst langer dan het aanbevolen halfjaar. De dreumes vindt het heel fijn slapen bij papa en mama op de kamer. En wij genieten van onze biologische wekker die ‘s ochtends over je hoofd kruipt en in je gezicht hapt. Nog een voordeel Rocky’s gezicht zie ik ‘s ochtends als eerste, daarna le boyfriend’s achterhoofd en dáárna pas mijn Instagramfeed.

Met je inrichting kun je een ruime sfeer creëeren. Lichte muren en lichte vloeren maken je huis ruimer en als je daarin dan meubels neerzet die ruimtelijk zijn, voelt je Tiny house aan als een ruime loft.

En de grootste ‘truc’ van alles is minimaliseer je spullen. Hoe minder je in een ruimte het staan hoe ruimer het oogt en voelt. Nog een plus is dat je snel klaar bent met opruimen en schoonmaken, idéaal als je een huisvrouw van mijn soort     bent, een chaotische en ongeduldige.

Ik begrijp dat deze manier van wonen niet voor iedereen is en dat velen zullen gruwelen bij het idee van klein wonen of samen met je kinderen slapen. Maar toch wilde ik onze levensstijl graag met jullie delen. Het past wellicht niet in ieders realiteit, maar het is wél een mogelijkheid. En voor mensen in een wooncrisis of met een krap budget; dít is misschien wel de oplossing waar je naar zocht!

 

Posted by:motherofminimalists

Online creative Digital editor Mom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s