Hieperdepiep hoera! Mijn zoontje is één jaar geworden en zijn eerste verjaardag moest natuurlijk geheel in stijl minimalistisch gevierd worden. Dat was nogal een opgave. De eerste verjaardag van je eerste kindje is vanzelf al iets spectaculairs. Je bent al een jaar aan het moederen, en er is zoveel in je leven en in jezelf veranderd. Al die veranderingen naar de nieuwe levensfase zijn heel natuurlijk en geleidelijk gegaan, maar daardoor niet minder rigoreus. Zo’n verjaardag is dan ook een momentum. En meer voor jezelf dan voor de dreumes. Die krijgt alles van de poeha mee, maar snapt daar natuurlijk niets van. Wij ouders daarentegen hebben de neiging door te slaan in zo’n eerste viering. Ik, als minimalist in wording, ben daar geen uitzondering op getuige deze lijst:

Uitdaging één: de gastenlijst
Niets lijkt zo populair als de verjaardag van een dreumes. Iedereen in je kennissenkring wil wel een mogelijkheid om het gelukkige gezichtje van je kind te zien. Ik had heel bewust zo min mogelijk mensen uitgenodigd, echt alleen de inner circle, maar daarmee kwam ik nog op meer dan twintig mensen. Dat zou én niet in mijn huis passen en ik moest stoelen huren. Door een tegenslag vlak voor het feestje kwamen er minder en dat bleken er net genoeg om in het huis te passen én een fantastisch feestje te vieren.

Uitdaging twee: slingers en ballonnen
Bij ons was dat alles behalve ingetogen of minimalistisch. Een paar weken eerder had ik in mijn enthousiaste voorbereidingen de complete Woezel en Pip feestcollectie bij het Kruidvat opgekocht. Maar Rocky vond het fantastisch, de slingers en ballonnen, inclusief het zelfgemaakte liedje erbij. Als hij nu slingers ziet begint ie meteen te lachen en te wijzen.

Wat wil Rocco voor zijn verjaardag hebben?

Uitdaging drie: hapjes en drankjes
Ook hier ging ik de mist in. Antilliaanse catering, omdat ik wilde dat hij in ieder geval íets van zijn moeders gedeeltelijke roots meekreeg. Belachelijk natuurlijk, omdat hij de hapjes niet eens mocht eten. Ook was er teveel eten in huis gehaald.

Uitdaging vier: cadeaus
“Wat wil Rocky voor zijn verjaardag hebben?” was de vraag die mijn telefoon op de vooravond van het partijtje roodgloeiend deed staan. Hij wil helemaal niets hebben, hij wil ontdekken, doen en lachen. Ik antwoordde wat ik voor hem nodig had met heel specifiek speelgoed óf een tegoedbon voor kleding.

De verjaardag was is zijn geheel misschien niet minimalistisch, maar de middag was dat weer wel. Alles en iedereen was gericht op Little Rocky en buiten het teveel aan eten was er alles onmisbaar- vooral de mensen die er waren. Wat ik als les meeneem voor vejaardag no.2 is vanaf het begin minder mensen uitnodigen en veel minder eten kopen. Je kan altijd nog naar de supermarkt rennen als je iets tekort komt. We wonen nota bene in Amsterdam of all places.

Posted by:motherofminimalists

Online creative Digital editor Mom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s