Een verhuizing schijnt een van de meest stressvolle gebeurtenissen in je leven te zijn. Bij uitstek een moment waarop je hoofd overloopt van gedachten. Maar dat veroorzaakt niet eens de meeste stress. De stress is vaker het gevolg van de hooggespannen verwachtingen die aan het nieuwe huis kleven. In het nieuwe huis zal alles beter passen én wordt de stijl passend bij wie je nu bent. Zoals het nieuwe jaar een tijd is voor goede voornemens biedt een verhuizing de mogelijkheid om alles wat net niet lekker loopt te herstellen. Als die verwachting dan niet uitkomt is daar de blue monday van verhuizingen. De realisatie dat: “wherever you go, there you are.” Hieronder de tip om de verhuisstress te minimaliseren en met de verhuizing wél iets in je leven te veranderen.

Wij staan op het punt van verhuizen. De keuken en de vloer zijn al besteld en er wordt gebrainstormd over een interieur dat naar onze smaak én baby-dreumes-puber en hondbestendig is. We richten het huis zo in dat minimalisme de boventoon voert. Wij staan straks niet tussen de dozen tot aan het plafond. Dit huis is groter dan waar we woonden, maar niet omdat we meer spullen willen opslaan. Het nieuwe huis is wél groter zodat er straks gevoetbald kan worden in de woonkamer. Er staat immers niets wat kapot kan. Dit huis is er één om in te leven, spelen en creëren, geen opslagplaats.

  1. Marie Kondo methode
    Vraagt een nieuw huis om nieuwe spullen? Niet per se. Maar zo’n groot verhuismoment is – als je minimaal een maand de tijd hebt- wel een mooi moment om schoon schip te maken. Ziedaar, de Marie Kondo x verhuiseditie om alleen dat mee te nemen wat je gelukkig maakt.
    Als je de methode helemaal doorloopt en ook je meubels in het proces meeneemt, weet je ook meteen of iets aan vervanging toe is, of gemaakt moet worden.
    Voordelen je hebt (nog) meer ruimte in je nieuwe huis en je neemt minder bagage (pun intended) mee naar je nieuwe leven. Hoe fijn is het om straks bij het uitpakken bij ál je spullen een kreet van opwinding uit te slaan. Een nieuw huis met alleen maar joy en waardevolle spullen.
  2. Jij bent de oplossing 
    Onderstreep waar je jezelf tegenkomt in je huidige huis, want die irritatie neem je ook mee met de verhuizing. Tenzij je er bewust iets aan verandert in je nieuwe woning. Het huis is namelijk niet de oorzaak of oplossing van die frustratie. Jij bent dat wel. Slingeren je kleren bijvoorbeeld altijd voor de badkamer omdat uitkleden bij jou al hupsend door ‘t huis  gebeurd? Plaats je wasmand dan strategisch op de plek waar jij je het liefst uitkleedt. Waarom zou je jouw inrichting aanpassen aan en niet op je persoonlijke routine? Vooral als je nogal chaotisch bent, loont het om extra plekken te hebben waar sleutels kunnen liggen, waarmee je ook overzicht bewaart. Een sleutelbakje op de werktafel en een sleutelvakje in de keukenla. Zo hoef je in ieder geval niet boos te worden als je bosje weer niet op de ‘goede’ plek ligt. Je hebt immers meerdere goede plekken. Het is makkelijker je natuurlijke flow te volgen, dan van chaoot naar methodisch georganiseerd persoon te gaan. Geloof me, ik heb het geprobeerd.
Posted by:motherofminimalists

Online creative Digital editor Mom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s